Magnolia House

Rerucha Studio exercised economy of structure and materials to create a family home with natural light and modern style in Seattle, Washington.

  • area / size 3,318 sqft
  • Year 2016
  • Type House,
  • Situated in the Seattle neighborhood of Magnolia, the goal of this 3,318-square-foot house was to create a modern spacious home with lots of light, a classic yet modern feel all while managing a limited budget.

    Stepping inside the home, the large grid of windows flood the interior with natural light and provide views out onto the street. The living room, located at the front of the house, is focused on a built-in fireplace, while behind the couch is the dining area. Further into the house is the kitchen. A large grey marble slab at the end of the kitchen becomes a backdrop that’s visible from inside and out. A large kitchen island with a sink and plenty of storage, provides ample food prep space.

    A set of stairs behind the kitchen lead up to the sleeping areas of the home. Dark wood stair treads serve to accent the tranquil interiors. In the master bedroom, the large grid windows and fireplace make another appearance, while the rest of the room has been kept neutral except for a bright Womb chair and ottoman. At the top of the house, there’s a private yoga studio that opens up onto a rooftop deck with views of the neighborhood.

    DesignRerucha Studio
    Contractor: Mint Build LLC
    PhotographyLara Swimmer