Clearview House

The Brown Studio & Handsome Salt has capitalized on this 1960s ranch home’s stunning views to create a clear connection between the living space and the outdoors of Carlsbad, California.

  • area / size 4,700 sqft
  • Year 2017
  • Type House,
  • This one-story 1960s ranch-style home had comparably little going for it beyond being situated on a pretty flat corner lot and a western private backyard orientation with panoramic views of the Pacific Ocean.

    What some in the business saw as barriers, the dasMOD team saw as potential and an opportunity to add space and function. The team was motivated to create more living space and a greater sense of connection to the outdoors.

    With this in mind, dasMOD used the renovation to bring the outdoors in, as well as encourage easy and direct access to the private backyard and pool courtyard. The team added approximately 1,100 square feet of living space, creating two guest quarters and shifting a two-car into a 3-car garage, plus adding the bonus of RV/boat parking.

    Two thoroughly individual centerpieces which are genuinely unique to this home include a Palm Springs sourced turquoise stone fireplace, and a custom-designed window. The one-of-a-kind steel framed hexagon window invites a double-take, while the fireplace, complete with a structurally-sound and cantilevered ceramic bench, invites people to take a seat. The decorative wood finish around the fireplace, and found throughout the home is custom-milled oak and designed and fabricated by The Brown Studio, Inc.

    The approximately 4,300 SF of outdoor living space includes a pool, hot tub, wrap-around deck and fire pit, while the spectacular view creates the perfect backdrop for entertaining, or simply taking advantage of the North County mild mediterranean climate and diverse flora that surrounds the half-acre lot.

    Preserving the existing concepts of the classic post-war, mid-century modern design, Clearview is a great example of thoughtful renovation targeting today’s design savvy consumer.

    DesignThe Brown Studio & Handsome Salt
    Photography: Sam Chen